Wetters gesprek met Daan Bauwens op dinsdag 29 januari

Daan BauwensRechtzetting: in Kwets van januari staat de verkeerde datum vermeld, namelijk maandag 28/1. Het gesprek gaat echter door op dinsdag 29/1.

Daan Bauwens, geboren en getogen in Wetteren, is de huidig artistiek en algemeen directeur van Muziekcentrum De Bijloke in Gent. Op 29 januari komt hij voor een Wetterse gesprek met journalist Eric Bracke naar de bibliotheek.
Daan Bauwens begon zijn carrière met het boek 'Kan iemand ons vermaken. Dokumentaire over teater en samenleving'. Hij joeg daarmee de theaterwereld meteen tegen zich in het harnas.

Nadien was hij de theaterrecensent bij De Morgen en eerste artistiek directeur van de Gentse Vooruit. Hij was adviseur bij minister Luc Van den Bossche en adjunct-kabinetschef bij minister Stevaert.
Samen met Guy Joosten startte hij Operastudio Vlaanderen op, een posthogeschoolopleiding voor zangers. Hij werkte met Gerard Mortier aan een haalbaarheidsstudie voor een nieuwe concertzaal in Gent: het Forum voor Muziek, Dans en Beeldcultuur.

Daarna werd Daan Bauwens artistiek en algemeen directeur van de Gentse Handelsbeurs en sinds 2010 van Muziekcentrum De Bijloke Gent.

Het Wetters gesprek met Daan Bauwens is gratis en heeft plaats op dinsdag 29 januari 2013 om 20.15 uur in de bibliotheek van Wetteren (Markt 27, 1ste verdieping). Graag vooraf in schrijven in de bibliotheek, 09 369 26 78 of bibliotheek@wetteren.be<mailto:bibliotheek@wetteren.be>

 

 

Recente reacties

Drupal theme by Kiwi Themes.