Wetteren

De gemeente Wetteren in hartje Oost-Vlaanderen

Kwets TV

Ingezonden door Raf De Graeve op 16 Sep '12 - 13:16

In de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen 2012 loop je in Wetteren een grote kans om op een onbewaakt moment onze sympathieke ploeg van Kwets TV tegen het lijf te lopen. Kwets verzamelt reacties en meteen ook de kiesintenties van de Wetterse kiezer en gaat ook op bezoek bij een paar oudgedienden uit de Wetterse politiek. Alle info en beeldverslagen kan je vanaf 1 oktober bekijken op www.wetterenkiest.be.

Video: 
Sorry, you need to install flash to see this content.

Beeldenstroom 2012 Musée du point de vue + overzicht kunstwerken

Ingezonden door Raf De Graeve op 6 Jul '12 - 10:12

Op zaterdag 30 juni werd Beeldenstroom 2012 geopend met het Musée du point de vue. Beeldenstroom is een ecologisch kunstenproject in de Kalkense Meersen georganiseerd door de vier gemeenten Wetteren, Wichelen, Laarne en Berlare. De curator van deze openlucht tentoonstelling is de Verbeke Foundation. De kunstroute blijft voor het publiek open van 1 juli tot 30 september.

In deze clip een verslagje van de kletsnatte opening op 30 juni en een overzicht van de meeste kunstwerken.

Video: 
Sorry, you need to install flash to see this content.

Olympische Marathon Wetterse basisscholen 2012

Ingezonden door Raf De Graeve op 29 Jun '12 - 11:37

 

Nu de Olympische spelen in Londen er aan komen organiseren Rik Ost en de Sint-Gertrudisbasisschool ism het Gemeentebestuur op woensdag 27 juni vanaf 9u hun eigen Olympische Marathon. Alle basisscholen werden verzocht hun leerlingen van het 5de en 6de leerjaar voor te bereiden om deel te nemen aan deze stratenloop over 4,2 km of 10% van de officiële marathonafstand.

Om de Olympisch gedachte extra kracht bij te zetten herbeleven ze voor de start de Olympische fakkeltocht van 1948. De in 1963 overleden Henri Ost droeg de fakkel toen bij de tocht van Olympia naar Londen vanaf het standbeeld van de onbekende soldaat tot aan de Brusselse rand. "Onze dochter Yme Ost, leerling van de Sint-Gertrudisbasisschool mag haar opa nu nadoen. Mijn vader Henri Ost was toen kapitein van de nationale veldloopploeg die in dat jaar het landenklassement van het WK won en mocht daarom lopen met de Olympisch vlam. Yme mag dit nu, net als haar broer vier jaar terug nog eens overdoen met de authentieke fakkel uit 1948 die nog steeds in ons bezit is." verduidelijkt Rik Ost.

 

Video: 
Sorry, you need to install flash to see this content.

Beeldenstroom 2012 Salicetum

Ingezonden door Piet op 17 Jun '12 - 23:04

Ecologische kunst in de Kalkense Meersen. Van 1 Juli tot 30 september 2012 kan je aan de Scheldeboorden van de gemeenten Wetteren, Laarne, Wichelen en Berlare terug genieten van het kunstproject Beeldenstroom. Curator en drijvende kracht is de Verbeke Foundation.

In deze clip zie je landschapskunstenaar Will Beckers aan het werk. Het ecologische kunstwerk Salicetum verwerkt hij verschillende salexsoorten tot een sculptuur die oude wilgen met elkaar verbindt. Het is een project van verschillende jaren en vanaf 1 juli kan je de eerste fase van dit grootschalige project komen bewonderen. Dit werk is onderdeel van Beeldenstroom, een verzameling van permanente en tijdelijke ecologische kunst langs de Schelde.

Video: 
Sorry, you need to install flash to see this content.

De bibliotheek van de toekomst is een open bibliotheek.

Bovenstaande visie uit een cursus van de bibliotheekschool is sinds 22 september 2011 in Wetteren vakkundig verkracht. De achterkant van onze openbare bibliotheek werd toen gescheiden van de openbare stadstuin, een stadstuin die trouwens enkel nog openbaar was tijdens de kantooruren.

Het geplaveide deel van de al veel te kleine stadstuin werd met een hekwerk gescheiden van de grastuin en geannexeerd bij de bibliotheek. Of hoe de bekrompen en halstarrige visie van één of andere Wetterse ambtenaar gesteund door het Schepencollege, de opportuniteiten van een gezellig stukje Wetteren naar de toekomst drastisch beknot.

Gelieve het personeel van de bibliotheek niet te voederen ... Lees verder

Hekkenwerk

 

Persbericht nav aankoop Bookmolenstraat 5- vestiging Jongeren Ontmoetingscentrum EXIXION

 

Op de gemeenteraad van 18 november staat de aankoop van het gebouw Bookmolenstraat 5 geagendeerd. Het gebouw waar momenteel het Jongeren OntmoetingsCentrum (JOC EXiXion) gevestigd is.

 

De JOC-bestuursleden voor RESPECT zien de aankoop met gemengde gevoelens tegemoet. Ze zijn van mening dat het hier om een gemiste kans gaat voor de toekomst en de evolutie van het JOC. Ze vinden het goed dat het JOC uiteindelijk een eigen stek heeft gekregen. Echter een nieuw multifunctioneel gebouw met onder andere fuif- en repetitielokalen en een terrasmogelijkheid was, op langere termijn, een beter idee geweest.

 

De JOC- bestuursleden van RESPECT zouden het JOC liever in de centrumrand zien. Ook al om overlast aan buren en omwonenden te besparen. Lees verder

In het mei-nummer werd bij Wetterzooi op pagina 41 een foute foto gepubliceerd. Het cruiseschip 'The Fair Judges' dat op de Schelde vaart van Gent naar Dendermonde is op de foto net de Passarelle gepasseerd. De brug had dus uiteraard open moeten staan om het gevaarte te laten passeren. Hier de correcte foto.

Cruiseschip 'The Fair Judges' vaart langs de Passarelle de Wetterse haven binnen.

Beeldverslag LP-voorstelling Sex Sex Sex van Charles Travaux Blues

Ingezonden door Raf De Graeve op 19 Apr '10 - 16:33
Video: 
Sorry, you need to install flash to see this content.

Stoelendans bij de meerderheid

Ingezonden door Piet op 17 Jan '10 - 17:06

Nieuwe schepenenOp de gemeenteraad van 14 januari werd de bestuursmeerderheid van CD&V en Open VLD grondig herschikt. Door het vertrek van burgemeester Marc Gybels en schepen van sociale zaken Erna Braeckman, en het tijdelijk afhaken wegens ziekte van schepen van mobiliteit Remi Van Belleghem, dienden er zowaar 3 vacante plaatsen te worden ingevuld.

Alain Pardaen (CD&V) is de nieuwe burgemeester. Nieuwe schepenen zijn Herman De Wulf (Open Vld, begroting en communicatie) en Leentje Grillaert (CD&V, sociale zaken en kunst onderwijs). Nieuwe gemeenteraadsleden zijn Piet Van de Gracht (CD&V) en Katharine Claus (CD&V). Die laatste wordt ook fractievoorzitter van CD&V.

Schepen Remi Van Bellegem (Open Vld) wordt tijdelijk vervangen door Sophie Nicque (Open Vld), Karel van den Bosch (Open Vld) wordt gedurende die periode gemeenteraadslid.

De maidenspeech van Pardaen I

Ingezonden door Piet op 9 Jan '10 - 17:22

Voor wie op 1 januari 's morgens niet op tijd op de markt raakte voor de Nieuwjaarsreceptie, en dus de maidenspeech van onze kersverse burgemeester moest missen, geen nood. U krijgt hem hier integraal

Goeie morgen Wetteren !

Geachte dames en heren,

Beste inwoners van het Centrum, Christus Koning en Den Boskant, Jabeke, Kwatrecht, Massemen, Overbeke, Overschelde, Ten Ede en Westrem. Liefste mensen allemaal,

Het doet deugd om u als fiere en kersverse burgemeester van onze prachtige gemeente Wetteren in zulke grote getale te mogen begroeten.  Beste Wetteraars ik zou jullie allen van harte een bruisend 2010 willen toewensen.  Een bruisend 2010 met vooral een goede gezondheid, een 2010 met veel geluk.

Deze Nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners is een mooie traditie aan het worden. Kennissen of vrienden, een hapje en een drankje, meer hebben we niet nodig voor een gezellige nieuwjaarswens.  Het is misschien wat fris vandaag, maar dat gaan we niet aan ons hartje laten komen. Want deze nieuwjaarsreceptie is er toch om te klinken en elkaar te groeten. Lees verder

Inhoud syndiceren
Drupal theme by Kiwi Themes.

Bezoek de Kwets Facebook groep