RWDM heeft het stamnummer van Standaard Wetteren gekocht. De verkoop leidt tot gefronste wenkbrauwen, zowel bij de clubs uit lagere reeksen, die een promotie aan zich zien voorbijgaan, als bij de Voetbalbond. 'Dat zijn verwerpelijke praktijken', klinkt het zelfs. 'Een club in financiële moeilijkheden is een makkelijke prooi.'

Racing White Daring Molenbeek. Het is een naam als een klok in het Belgische voetbal. Het is de fusieclub van Racing White en Daring Molenbeek. Racing White was al een fusieclub, van Racing Club Brussel en White Star. De club had ooit zelf stamnummer 47, maar ging bij een fusie op in FC Strombeek, later omgedoopt tot FC Brussels. Die club ging in 2014 in vereffening. Toch lijkt het erop dat RWDM volgend seizoen zijn rentree maakt. Niet in vierde provinciale, maar meteen in vierde klasse. Een bod van 175.000 euro op het stamnummer van Standaard Wetteren volstond. Standaard had zijn stamnummer niet meer nodig, door de fusie met Racing Wetteren.

De groep van investeerders rond RWDM had immers goed bekeken dat de Wetterse clubs gingen fuseren. Toch was Standaard Wetteren niet de eerste keuze. De Brusselaars hadden hun oog laten vallen op het stamnummer van RRC Waterloo, een andere vierdeklasser. Tot groot ongenoegen van Thierry Dailly, de sterke man van RWDM, kaapte Union Sint-Gillis (stamnummer 10 en elfvoudig landskampioen, nu in handen van een steenrijke Duitser) het stamnummer voor de neus van de Molenbekenaren weg. RWDM verloor de Brusselse stamnummeroorlog en klopte dan maar bij Standaard Wetteren aan.

Schulden

Door recente Drupal beveiligingsupdates zijn een aantal mogelijkheden van deze site momenteel niet beschikbaar. Daar wordt aan gewerkt.

Indien u zich ondertussen toch op Kwets wil abonneren, kan dat door een mail te sturen naar info@kwets.be. U krijgt dan de noodzakelijke gegevens toegestuurd.

Schepen van Financien Herman Strobbe (NVA) wenst te verduidelijken dat er bij een vroegtijdig stopzetten van de lening van het Sociaal Huis in 2018 aan de Scheldedreef geen wederbeleggingsvergoeding verschuldigd zal zijn, bij een vervroegde terugbetaling van de lening door het OCMW. Volgens schepen Strobbe zijn er bij deze lening tussenvervaldagen voorzien, en een van die dagen valt in 2019.

Door een fout tijdens eindredactie en lay-out, is bij het artikel 'Achter de schermen, Tattoo Gino' een foto blijven staan van het artikel over de bibliotheek van Wetteren de vorige maand. Onze excuses daarvoor.

Chris De Corte: 'De fusie is  een heel goede zaak voor het Wetters voetbal'

'Wij willen de derby winnen'

Huidig voorzitter Chris De Corte van Racing-Wetteren-Kwatrecht is duidelijk: 'Zelfs als we degraderen, kan de fusieploeg met stamnummer 95 spelen. We hebben ons daarover uitvoerig geïnformeerd bij de Belgische Voetbalbond. Yannick De Clerck is daarover misschien verkeerd ingelicht.' En met de fusie is hij tevreden. 'Ik heb vorig jaar in Kwets gezegd dat het geen drie jaar meer mocht duren. En zie nu, nog geen jaar later is het beklonken.'

Chris De Corte'We zijn gisteren op de gezamenlijke vergadering overeengekomen dat ik voorzitter word van de fusieclub, en dat voor een periode van 2 jaar. Walter De Craecker wordt voorzitter van de raad van bestuur, en Yannick (De Clercq, pdk) wordt ondervoorzitter. Na 2 jaar zijn er verkiezingen, en dan zal Walter waarschijnlijk de fakkel overnemen. We vonden het vanuit Racing Wetteren belangrijk dat er nu iemand voorzitter werd die al in het Wetterse voetbal actief is. En natuurlijk hadden we graag iemand uit onze rangen. Racing heeft in dit fusieverhaal ook de hand uitgestoken. We moeten eerlijk zijn, indien er geen fusie kwam, zat Standaard Wetteren volgend jaar in de problemen, en Racing waarschijnlijk binnen een paar jaar. De fusie is dus een heel goede zaak voor het Wetters voetbal.'

Yannick De Clercq: 'Fusie was enige toekomst voor Wetters voetbal'

'Behoud Racing in vierde belangrijk voor behoud stamnummer 95'

De fusie tussen Standaard Wetteren en Racing Wetteren-Kwatrecht moet rond zijn voor 15 mei. De intentieverklaring die gisteren is ondertekend, wordt in contracten gegoten en die moeten de algemene vergaderingen van de clubs goedkeuren. Racing Standaard Wetteren krijgt stamnummer 95, tenzij Racing degradeert uit vierde klasse. Dat laat Standaard-voorzitter Yannick de Clercq verstaan.

YDCYannick De Clercq reageert tevreden over het princiepsakkoord. Hij wordt ondervoorzitter van de raad van bestuur van de nieuwe club. 'Ik ben bijzonder tevreden dat we zo ver staan. Ik was de initiatiefnemer van de fusie. Ik heb jarenlang in de woestijn gepredikt en ik werd weggelachen door Jan, Pol en Piet. Begin februari hebben we een eerste gesprek gehad met het gemeentebestuur. Ik heb er duidelijke taal gesproken, een fusie was voor mij de enige toekomst voor het Wetterse voetbal.'

Mag Racing niet degraderen?

Racing Standaard Wetteren, stamnummer 95

De fusie tussen voetbalclubs Standaard Wetteren en Racing-Wetteren-Kwatrecht is een feit. Ze is deze avond (maandag 30 maart) beklonken op het gemeentehuis. Op tafel lag een voorstel dat door een aantal protagonisten uit beide clubs, en met de medewerking van het gemeentebestuur, de voorbije weken werd onderhandeld. Het werd eerder op de avond voorgelegd aan de raden van bestuur van beide clubs, die positief reageerden. De goedkeuring door de Algemene Vergaderingen wordt zeer binnenkort verwacht.

logo

Beste lezer,

graag nodigen we u uit op onze nieuwjaarsreceptie op 30 januari 2015 in café 't Gesproken Dagblad (zaaltje achteraan) vanaf 20 uur. Het muzikale luik wordt deze keer verzorgd door Kasper De Moor (Dorian & The Grays).

Nieuwjaarsreceptie 2015

 

Het eindejaarsgeschenk waar je twaalf maal per jaar mee scoort.

Je kan bij @ the movies (Gentsesteenweg 12a) het jaarabonnement kopen (25 euro) en je krijgt het januarinummer met cadeaukaart en de Kwets-wandkalender mee om als geschenk af te geven. EN VOOR DE SNELLE BESLISSERS IS ER EEN BEPERKTE OPLAGE MET DE FELBEGEERDE KWETS-IJSKRABBER.

Cadeau januari

WK Dries

Wetterse voetballiefhebbers kunnen de achtste finale van onze Rode Duivels gratis op een groot scherm volgen. Maandag 30 juni of dinsdag 1 juli plaatst de vzw Kwets op het Felix Beernaertsplein - voor de gelegenheid omgedoopt tot Mertens' Dries - een reuzenscherm in openlucht.
Kwets deed dat eerder ook al met succes voor de kwalificatiematch tegen Schotland. Om de sfeer er in te houden, is er ook nu een dj aanwezig en uiteraard een tapwagen. Het plein opent om 21 uur voor het publiek, de aftrap wordt om 22 uur gegeven. Wie de tegenstander wordt van onze Duivels, is nogniet bekend, maar dat maakt eigenlijk niet veel uit. Als de Belgische ploegdoorstoot naar de kwartfinales, hoopt Kwets opnieuw uit te pakken met een groot scherm in Wetteren.

Inhoud syndiceren
Drupal theme by Kiwi Themes.