Icons Of Passion, traject in woord en beeld, Home Edition Wetteren

GedichtenroutePersbericht:

De eerste week van februari is ook de week van de poëzie. Dat dit aan veel mensen voorbijgaat is een feit, maar de Wetteraar zal het dit jaar geweten hebben en er niet onderuit kunnen om geconfronteerd te worden met Icons of Passion.
Dit traject in woord en beeld zal immers in de vitrines van diverse handelszaken te zien zijn. De etalages zullen worden gemaakt rond gedichten en foto's van Sabine Martens. De gedichten komen uit de bundel "A Dead Poet's Searching Soul Never Rests" waarin de thema's ‘verlangen' en ‘vernietiging' naast elkaar staan. De foto's werden gemaakt door Chris Claeys en door Stefanie Geerts in regie van de dichteres. Zo voedt het beeld de tekst en omgekeerd.


Het traject in Wetteren (de thuisbasis van de schrijfster) is een vervolg op haar eerste initiatief in Gent. De gedichten werden immers geïnspireerd door de buurt rond het Glazen Straatje en de meeste foto's werden ook daar genomen. Vandaar dat het traject daar eerst te zien was met de bedoeling om het werk voor de voeten van het brede publiek te gooien. De positieve reacties zorgden voor een verlenging van de tentoonstellingsperiode en gaven aanleiding om het werk ook in Wetteren te tonen.


Het Wetterse traject loopt van het Felix Beernaertsplein (Bar Picar en Bakkerij Braeckman) via de Florimond Leirrensstraat (Schoenen Michiels en Lingerie Marie-Paule) en Hekkerstraat (Meritee, Ann Hoed en Seatime) naar het café van CC Nova. Op al deze locaties is ook de bijhorende publicatie te koop.
Meer info op www.sabinemartenscreations.be en op de gelijknamige facebookpagina.

Drupal theme by Kiwi Themes.

Bezoek de Kwets Facebook groep